Bitcoin stijgt nadat Wall Street hoger opent op Stimulus Hopes

Bitcoin-prijs tikte vrijdag hoger, zelfs toen daytraders elders bleven zoeken om betere intraday-winsten te behalen.

 

 

De benchmark-cryptocurrency steeg 0,1 procent tot ongeveer $ 9.139 na de openingsbel van New York. De bescheiden stijging deed zich voor toen rivaliserende cryptocurrencies – vooral die uit de gedecentraliseerde financiële sector – torenhoge rally’s bleven leveren aan haar investeerders.

 

Zo steeg LEND tijdens de sessie van vrijdag meer dan 11 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het steeg ook scherp tegen Bitcoin – met bijna 12 procent. Dat was een van de vele gevallen waarin handelaren hun BTC-kapitaal verschoven naar een opkomende altcoin-markt.

 

bitcoin, btcusd, cryptocurrency, xbtusd

Bitcoin-prijs bleef de afgelopen twee weken binnen een bereik. Bron: TradingView.com

 

Een deel van de reden was de matige prijsactie van Bitcoin in de afgelopen twee weken. De cryptocurrency is er herhaaldelijk niet in geslaagd haar uitbraak boven $ 9.300 te handhaven. Aan de andere kant blijft de neerwaartse bias ook beperkt door een aanzienlijk ondersteuningsniveau van bijna $ 9.100. Op het hoogtepunt van twee weken handelde BTCUSD op $ 9.475.

 

 

Dat heeft ertoe geleid dat handelaren elders op jacht gingen naar opbrengsten. En de DeFi-ruimte is naar voren gekomen als een aantrekkelijk alternatief zolang Bitcoin binnen het bereik blijft.

 

De macro-correlatie gaat door

Een andere reden waarom Bitcoin zijn stoom verliest, is zijn overdreven vertrouwen op de Amerikaanse aandelenmarkt. Sinds maart 2020 heeft de cryptocurrency de S&P 500 onregelmatig gevolgd. De bewegingen van de copycat waren vrijdag ook zichtbaar toen Bitcoin bijna naast de Amerikaanse benchmarkindex steeg.

 

Dat laat Bitcoin zeker blootgesteld aan de macroverhalen – en ze zien er niet goed uit. De winst van de S&P 500 komt in een tijd van de escalerende spanningen tussen de VS en China, het toenemende aantal gevallen van coronavirus in de Amerikaanse staten, een vertraging van het banenherstel en de mogelijke economische gevolgen.

 

Ondertussen zijn de macro-bullish bias tot nu toe optimistische vaccinproeven, die de bedrijfsactiviteiten nieuw leven inblazen in gebieden die hun lock-out voorbij zijn, en de verwachting dat de Federal Reserve en de Amerikaanse regering geld zullen blijven injecteren om de economie door de gezondheidscrisis te loodsen. cardano prijs verwachting is hoog.

 

Risico’s vooruit voor Bitcoin

Bitcoin en de S&P 500 riskeren hun winst volgende week te verliezen als grote bedrijven hun winst over het tweede kwartaal bekendmaken. Dataservice FactSet zei vorige week dat de winst per aandeel van S&P 500 met 45 procent zou dalen. Dat laat investeerders met twee keuzes: ofwel verkopen ze hun aandelen aan lokale toppen of blijven ze eraan vastgelijmd in afwachting van positieve vooruitzichten. icon koers verwachting is stabiel.

 

Ondertussen kan Bitcoin alleen de show bekijken als een stomme toeschouwer. De cryptocurrency heeft niets aan de hand met DeFi-munten die de meeste aandacht van de handelaar trekken.