De X1-creditcard richt zich op jongere kaarthouders met een andere benadering van kredietlimieten – en de wachtlijst heeft al 75.000 aanmeldingen gepasseerd

De X1-creditcard is gemaakt van roestvrij staal. X1

Dit artikel wordt u aangeboden door het Personal Finance Insider-team. Het is niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins onderschreven door een van de vermelde emittenten. Sommige aanbiedingen die u op de pagina ziet, zijn afkomstig van onze partners zoals Citi en American Express, maar onze dekking is altijd onafhankelijk. Op de aanbiedingen op deze pagina zijn voorwaarden van toepassing.

 

De X1 Card is een nieuwe creditcard met “slimme” features zoals automatisch verlopen virtuele kaartnummers en het opzeggen van abonnementen.

Uw kredietlimiet wordt bepaald op basis van uw inkomen, niet uw kredietscore – wat ten goede kan komen aan studenten en andere mensen die nieuw zijn bij krediet.

De wachtlijst is nu open en de kaart zal later dit jaar beschikbaar zijn.

De X1-kaart verdient 2 punten per dollar – of 3 punten per dollar als u $ 15.000 of meer in een kalenderjaar uitgeeft. Als u een vriend naar de kaart verwijst, kunt u een hoger 4x beloningspercentage ontgrendelen.

Bekijk de lijst van Business Insider met de beste creditcards met beloningen »

Meestal komen nieuwe creditcards van hetzelfde handjevol grote banken, maar deze laatste aankondiging is van een startup opgericht door Twitter-alumni, met steun van andere spraakmakende figuren in de technologie, waaronder PayPal-mede-oprichter Max Levchin.

 

Het bedrijf zegt dat de X1-kaart zonder jaarlijkse vergoeding ‘ontworpen is voor een nieuwe generatie kaarthouders’ en een handvol ‘slimme’ functies heeft, waaronder de optie om een ​​virtueel kaartnummer te gebruiken dat automatisch verloopt en uw gratis proefperiode vanaf het opladen van uw kaart. Er is ook een functie voor het opzeggen van abonnementen die u zowel tijd als geld kan besparen bij het verwerken van terugkerende kosten, en X1 zegt dat het kredietlimieten biedt die tot vijf keer hoger zijn dan bij concurrerende kaarten. De beloningen zien er ook behoorlijk competitief uit.


 

De X1-kaart zal naar verwachting in de winter van 2020 arriveren en de wachtlijst is nu open. Volgens een woordvoerder van X1 hebben meer dan 75.000 mensen zich aangemeld in de eerste 24 uur na de onthulling van de kaart.

 

De X1-kaart zal hightech-functies hebben

De meest unieke kenmerken van de X1 Card hebben betrekking op de virtuele kaartnummers die u kunt maken, met een vervaldatum die voorkomt dat u wordt belast door een abonnementsservice nadat uw gratis proefperiode is afgelopen. Dit doet denken aan de functie voor virtuele kaartnummers op de Apple Card.

 

U kunt op elk moment virtuele kaartnummers gebruiken, ook bij online verkopers waar u uw normale kaartnummer niet wilt opgeven, en u kunt abonnementen ook met één klik opzeggen.

 

De kaart claimt ook kredietlimieten te bieden die tot vijf keer hoger zijn dan die van concurrerende kaarten. X1 lijkt dit te doen door uw kredietlimiet te berekenen op basis van uw inkomen, en de kredietlimieten van kaarthouders zullen automatisch toenemen naarmate hun inkomen in de toekomst stijgt. Het hebben van een hoge kredietlimiet kan u helpen uw kredietscore te verbeteren als u uw kredietgebruik laag houdt en alleen in rekening brengt wat u zich kunt veroorloven om elke maand volledig af te betalen.

 

De kaart zelf is gemaakt van roestvrij staal en is met 17 gram zwaar. Dat maakt het een van de zwaarste metalen creditcards op de markt. de beste creditcard online vergelijken is beter.

 

De kaart draagt ​​het Visa Signature-merk, dat waardevolle voordelen en beschermingen biedt, waaronder een automatische verlengde garantie op in aanmerking komende aankopen en dekking van huurauto’s.

 

Vanaf de lancering van de kaart beweert het de laagste APR’s in zijn kaartklasse te hebben. Met een top variabel tarief van 19,9% op het moment van schrijven, kan dat het geval zijn, afhankelijk van uw kredietgeschiedenis.

 

De beloningen zien er ook indrukwekkend uit

Op basis van afbeeldingen op de X1-kaartwebsite lijkt het erop dat punten elk 1 cent waard zijn en kunnen worden ingewisseld voor aankopen bij een lange lijst met merken, waaronder Apple, Airbnb, Etsy, Sephora en Wayfair.

 

Kaarthouders verdienen minimaal 2x punten per dollar bij alle aankopen, hoewel iedereen die minimaal $ 15.000 aan de kaart uitgeeft per jaar 3x punten verdient voor elke dollar die dat jaar wordt uitgegeven. Als u een vriend naar de kaart verwijst, kunt u een hoger 4x beloningspercentage ontgrendelen voor de maand van de verwijzing.

 

Het 2x tot 3x puntentarief dat de meeste gebruikers zullen verdienen, is indrukwekkend en plaatst het bovenaan de lijst voor forfaitaire beloningskaarten. Als u minimaal $ 15.000 per jaar uitgeeft, wat neerkomt op een gemiddelde van $ 1.250 per maand, is uw 3x tarief voor het hele jaar een van de beste die u in de categorie kunt vinden. american express kaarten is niet goedkoop.

 

De X1 Card-website toont een “Betaal met punten” -functie in de X1-app. Op basis van de afbeelding zijn punten elk 1 cent waard. Dat betekent dat iemand die het minimum van $ 15.000 op de kaart uitgeeft om het 3x beloningspercentage te verdienen, 45.000 punten ter waarde van $ 450 in contanten terug zou verdienen.